Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Pravne informacije

Uvjeti korištenja web stranica DHL-a i izjava o zaštiti privatnosti korisnika na DHL-ovim stranicama.

Uvjeti korištenja DHL-ovih stranica

Na ovoj stranici pronaći ćete uvjete korištenja web stranica DHL-a u uobičajenom obliku. Molimo uzmite u obzir da se uvjeti korištenja mogu razlikovati u pojedinim državama.

Uvjeti korištenja DHL-ovih stranica su sljedeći:

Autorska prava

Sva autorska prava u ovoj objavi pripadaju tvrtki DHL International d.o.o.

Odobrenje za reprodukciju

Dopušteno je reproducirati bilo koji dio sadržaja ovih stranica pod sljedećim uvjetima:

  • da se sadržaj upotrijebi samo u informativne i nekomercijalne svrhe;
  • da se sadržaj ne mijenja;
  • da se ne umnaža nijedan DHL-ov zaštitni znak;
  • da bilo koje umnažanje bilo kojeg dijela sadržaja obavezno sadrži sljedeću napomenu o autorskom pravu:
    Copyright ©  DHL International d.o.o.. Sva prava pridržana.

Zaštitni znaci DHL-a

„DHL”, „DHL Worldwide Express“, „DHL Express“, „DHL Parcel“, „DHL eCommerce“, „DHL Freight“, „DHL Supply Chain“, „DHL Global Forwarding“, „DHL Europlus“, „Jumbo Box“, „DHL Economy Select“, „DHLJetline“, „DHL Sprintline“, „DHL Secureline“, „DHL Express Easy“, „DHL Easy Shop“ , „DHL Connect“ i „EasyShip“ zaštitni su znaci tvrtke DHL International d.o.o. i drugih poduzeća unutar DHL grupe, registriranih u barem jednoj jurisdikciji. Ne odobrava se niti se podrazumijeva uporaba bilo kojeg navedenog zaštitnog znaka. Ovi zaštitni znaci ne smiju se umnažati, preuzimati, reproducirati, rabiti, mijenjati ili distribuirati ni na koji način, bez prethodnog pismenog odobrenja (osim ako su neodvojiv dio ovlaštene kopije sadržaja koji se nalazi na ovim web stranicama, kao što je određeno u prethodnom članku).

Ostali zaštitni znaci i nazivi

Svi ostali zaštitni znaci i nazivi spomenuti u sadržajima ovih stranica pripadaju odgovarajućim vlasnicima.

Komentari korisnika

DHL cijeni povratne informacije, ideje i prijedloge svojih korisnika, no nije u mogućnosti odgovoriti na svaki komentar posebno. DHL zadržava pravo raspolaganja svim primljenim informacijama.

Uporaba interaktivnih elemenata na ovim stranicama

Kao posebnu pogodnost, DHL omogućava interaktivne elemente na svojim stranicama, primjerice pristup praćenju i korisničke komentare. Ove pogodnosti mogu se rabiti isključivo u navedene svrhe.

Točnost podataka na ovim stranicama

Ove web stranice mogu sadržavati neke nenamjerne ili tiskarske pogreške. Iste će po pronalasku i prema svome nahođenju ispraviti DHL. Informacije se na ovim web stranicama redovito obnavljaju, ali pogreške mogu ostati ili se pojaviti prilikom mijenjanja i ažuriranja podataka. Na internetu postoji velik broj stranica i sve se održavaju neovisno jedna o drugoj. Moguće je da neke informacije kojima se pristupa s ovih web stranica ne potječu s DHL-a, stoga DHL ne preuzima odgovornost za takav sadržaj.

Virusi

DHL poduzima sve prihvatljive mjere kako ne bi bilo virusa na ovim stranicama, ali ne može jamčiti da virusi na ovim stranicama ne postoje, stoga ne prihvaća odgovornost za viruse. Molimo korisnike da poduzmu sve mjere kako bi se zaštitili prije preuzimanja podataka s ovih web stranica.
Odricanje od jamstva

Usluge, sadržaj i informacije na ovim web stranicama objavljene su „onakve kakve jesu“. DHL se, u onolikoj mjeri koliko to dopušta zakon, odriče svih jamstava: izrečenih, implicitnih, zakonskih i ostalih, uključujući, ali ne ograničavajući se na implicitna jamstva tržišne konkurentnosti, nepovredivosti prava trećih osoba i prikladnosti za određenu svrhu. DHL, njegovi partneri i zastupnici ne mogu jamčiti točnost, potpunost, sigurnost ili pravovremenost usluga, sadržaja ili informacija koje se pružaju na ili putem DHL-ovih web stranica ili sustava. Ni jedna informacija dobivena putem DHL-ovih sustava ili stranica ne čini jamstvo koje DHL nije naveo u ovim uvjetima korištenja.

Neke nadležnosti ne dopuštaju ograničenja određenih jamstava, stoga se ograničenja i izuzeci navedeni u ovom članku možda ne odnose na Vas. Ako ste klijent, ove odredbe ne utječu na Vaša zakonska prava koja Vam se ne mogu odreći, ako postoje. Slažete se i prihvaćate da su ograničenja i izuzeci odgovornosti i jamstva navedeni u ovim uvjetima korištenja pravična i prihvatljiva.

Ograničenje od odgovornosti

U punoj mjeri dopuštenoj zakonom, DHL, njegovi partneri i zastupnici ili treće strane spomenute na DHL-ovim stranicama ni u kojem slučaju nisu odgovorni za bilo kakve slučajne, neizravne, izravne, kaznene ili posljedične štete, izgubljene dobiti ili štete nastale zbog gubitka podataka ili prekida u poslovanju nastalog zbog uporabe ili nemogućnosti uporabe DHL-ovih web stranica i DHL-ovih sustava, usluga, sadržaja ili informacija, bilo da se zasnivaju na jamstvu, ugovoru, deliktu ili nekom drugom pravnom obliku, bilo da je DHL bio upozoren na mogućnost takvih šteta. Bez ograničavanja onoga što je prethodno rečeno, a u punoj mjeri dopuštenoj primjenjivim zakonom, prihvaćate da DHL-ova puna odgovornost za bilo kakve štete (izravne ili druge) ili gubitke, neovisno o obliku djelovanja ili zahtjeva, ugovorom, deliktom ili drugačije, ni u kojem slučaju neće prijeći iznos od 100,00 eura. U punoj mjeri dopuštenoj zakonom, pravni lijek naveden za Vas u ovim uvjetima korištenja isključiv je i ograničen samo na ono što je izrečeno u ovim uvjetima korištenja.

Proizvodi i usluge

Osim ako je drugačije pismeno navedeno, prijevozni proizvodi i usluge spomenuti na ovim web stranicama podliježu DHL-ovim uvjetima transporta. S obzirom na to da se ovi uvjeti mogu mijenjati ovisno o tome iz koje države se pošiljka isporučuje, molimo kontaktirajte najbliži DHL-ov uslužni centar kako biste se upoznali s pojedinim uvjetima i odredbama. Svi DHL-ovi proizvodi i usluge možda nisu dostupni u svakoj državi.

Otkrivanje podataka

Svi podaci o posjetiteljima ovih web stranica smatraju se povjerljivima i DHL ih neće otkriti trećoj strani, osim ako je to neophodno za pružanje usluge.

Izjava o privatnosti

DHL se obvezuje čuvati privatnost korisnika ovih web stranica. Svi podaci koje prikupimo o Vama rabe se isključivo za poboljšanje usluga koje Vam nudimo, te kako bi usluge i sadržaj naših web stranica bili dostupniji i jednostavniji za uporabu. Ove podatke, uz Vaše odobrenje, možemo uporabiti kako bismo Vas obavijestili o ponudama i novostima na našim stranicama. DHL nije nikada otkrivao podatke prikupljene na ili putem svojih web stranica drugim organizacijama, a to neće učiniti ni ubuduće, osim ako tako zahtijeva zakon. Također, podatke koje prikupimo na ovim stranicama nećemo prodati trećoj strani ili strani koja nije dio DHL-a ili njegovih podružnica.

Nekapodručja DHL-ovih internet stranica zahtijevaju registraciju ili lozinku za pristup. Informacije dobivene od korisnika mogu se koristiti u marketinške svrhe DHL-a. DHL omogućava pravo pristupa i izmjene osobnih podataka u skladu s važećim zakonskim propisima.

Određeni podaci o pošiljci otkrit će se nadležnim tijelima države tranzita ili odredišta, zbog carinjenja i oporezivanja ili zbog sigurnosnih pregleda, u skladu sa zakonom dotične zemlje. Podaci koji se ustupaju uglavnom uključuju: ime i adresu pošiljatelja, ime i adresu primatelja, opis robe, broj komada, težinu i vrijednost pošiljke.

DHL zadržava pravo izmjene svojih pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku, sa ili bez prethodne najave. Molimo Vas da redovito provjeravate naše novosti kako biste se informirali o promjenama. Koristeći stranicu DHL.com prihvaćate ova pravila o privatnosti.
Kao dio stalnih napora DHL-a u cilju Vaše online zaštite podataka kreirali smo sada izjavu o zaštiti podataka s puno više korisnih pojedinosti za Vas. Molimo obratite pozornost da je ovaj sadržaj dostupan samo na engleskome jeziku.
Ova nova izjava pruža više pojedinosti o tome:
  • Kako DHL koristi i pohranjuje Vaše oline osobne podatke
  • Cookijima koje postavljamo na web stranicama DHL.
  • Kako koristiti i uklanjati cookieje
Kreirali smo ovu izjavu zašto što želimo da se osjećate sigurno u svezi Vaše zaštite podataka i sigurnosti Vaših osobnih podataka.

Ukoliko želite saznati više, molimo pogledajte:
Puni naziv: DHL International d.o.o., hitna dostava širom svijeta
Skraćeni naziv: DHL International d.o.o.
Sjedište: Zagreb, Utinjska 40, Hrvatska
Osoba ovlaštena za zastupanje: Srebrenka Saks, direktorica
Telefon: +385 1 665 11 11
Fax: +385 1 665 11 20
Web: www.dhl.hr
IBAN: HR4723600001101328891-Zagrebačka banka d.d., Zagreb
IBAN: HR9523600001500110741-Zagrebačka banka d.d.,Zagreb
SWIFT: ZABAHR2X
MB: 03996824
MBS: 080087190
OIB: 79069474349
PDV ID BR HR79069474349
Upisano kod trgovačkog suda u Zagrebu
Temeljni kapital 4.494.800,00 kn uplaćen u cijelosti
Šifra djelatnosti: 5320

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)
Od 15. 2. 2016., Europska komisija je postavila platformu za online rješavanje potrošačkih sporova kojoj možete pristupiti ovdje: ec.europa.eu/odrExternal Link / New Window. Platforma omogućuje potrošačima rješavanje sporova vezanih uz internetsku kupnju u EU podnošenjem online pritužbe.