Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Otprema litijskih baterija

Zbog sve veće zabrinutosti za sigurnost u zrakoplovnoj industriji, pooštreni su propisi ICAO / IATA koji reguliraju otpremu litijskih baterija i zbog toga zrakoplovne tvrtke moraju strože provoditi ove propise.

Siguran prijevoz takvog sadržaja zrakom i potpuna usklađenost s ICAO / IATA propisima je zakonska odgovornost pošiljatelja. S obzirom na tu činjenicu, IATA je izradila vodič koji će pomoći pošiljateljima u razumijevanju i poštivanju propisa.

Pošiljke koje sadrže litijske baterije, a na kojima je neophodna oznaka ili naljepnicom za litijske baterije, zahtijevaju odobrenje računa za otpremu takve vrste robe

Litij-metalne baterije pakirane u skladu s Odjeljkom II, upute za pakiranje 968 (same litij-metalne baterije) zabranjene su za prijevoz u DHL Time Definite mreži.

Litij-ionske baterije pakirane u skladu s uputama za pakiranje 965, zabranjene su za prijevoz u putničkim zrakoplovima, a DHL Express nudi ograničenu uslugu za tu vrstu pošiljaka

Važno!

Litijske baterije, za koje je poznato ili se pretpostavlja da su neispravne ili oštećene, predstavljaju visoki rizik za sigurnost osoblja i imovine, stoga one nisu dozvoljene za prijevoz zrakoplovom niti u kojem slučaju.
U slučajevima kada se neispravna ili oštećena liijska baterija nalazi u laptopu, mobilnom telefonu ili nekom drugom uređaju, baterija se mora izvaditi i odstraniti prije predaje pošiljke DHL-u na otpremu.