Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Zelena rješenja

Videos
false false

GoGreen program

Close

GoGreen program

GoGreen program

/content/dam/Local_Images/g0/New_aboutus/green_solution/GreenSolutions/204x99_video_image/video_gogreen_204x99.jpg /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png
Links Info

Miljokazi u zaštiti klime

2001.: Deutsche Post DHL Group osniva ekološku grupu kako bi rastućem značenju ekoloških pitanja snosila odgovornost.
2002: DHL Švedska pokreće „Grøna Ton” (zelena tonaža), naša prva „zelena” prijevozna usluga dodane vrijednosti za eksploataciju obnovljivih goriva.
2005: DHL Paket Deutschland uvodi „Zeleni paket”, CO2-neutralnu uslugu za slanje paketa.
2006: DHL Express nudi u više europskih država CO2-neutralnu uslugu za slanje.
2007: U Njemačkoj se uvodi CO2-neutralna usluga za slanje za privatne i poslovne klijente.
2008: Svojim programom GOGREEN se DPDHL kao prvi logistički ponuđač obvezuje smanjiti svoje CO2-emisije do 2020. za 30 posto.
2008: DHL Supply Chain u prvom CO2-neutralnom skladištu Velike Britanije instalira geotermalnu pumpu i novo električno osvjetljenje.
2009: Deutsche Post DHL Group prevozi više od 700 milijuna GOGREEN proizvoda i izjednačuje s time 38.600 tona CO2 kroz projekte zaštite klime.
2010: Broj GOGREEN-pošiljaka raste na 1,7 milijardi po godini.
2010: GOGREEN-usluga stoji klijentim DHL Global Forwarding diljem svijeta na raspolaganju.
2010: DHL Freight nudi u pojedinim područjima CO2-izvješća. S tim izvješćima klijenti mogu izjednačiti svoje emisije.
2011: DHL Global Forwarding, Freight uvodi Carbon Dashboard, internetski alat za izvješćivanje s kojima klijenti mogu prikazivati svoje CO2-emisije.
2011: DHL Paket Deutschland sada prevozi sve pakete privatnih klijenata bez dodatne naknade CO2-neutralno.
2011: Kako bi postigli emisijski certifikata Deutsche Post DHL Group započinje vlastiti projekt zaštite klime u Lesotu.
2012: CO2-neutralne usluge za slanje sada stoje klijentima DHL Express u oko 60 država diljem svijeta na raspolaganju.
2012: DHL Express započinje vanjski provjerljivo izvješćivanje: klijenti sada mogu slijediti CO2-bilance svojih pošiljaka.
Optimizirani prijevozni pravci, vozila na alternativni pogon i energetski učinkovita skladišta: mnogo je načina da se smanje klimatski štetne emisije CO2 i drugi utjecaji na okoliš tijekom prijevoza i skladištenja robe.

U suradnji s našim kupcima, želimo iskoristiti ovaj potencijal. Mi u DHL-u to nazivamo GOGREEN. Vjerujemo da zaštita okoliša i poslovni uspjeh nisu samo kompatibilni, nego su i usko povezani.

GOGREEN Proizvodi I usluge

Uz našu stručnost i globalnu prisutnost, našim poslovnim kupcima možemo ponuditi širok spektar zelenih proizvoda i usluga. Pružajući detaljna Ugljična izvješćaExternal Link / New Window*, mi im pokazujemo gdje stoje u smislu emisija stakleničkih plinova. Premda emisije CO2 čine najveći utjecaj koji logistika ima na klimatske promjene, mi prijavljujemo i druge stakleničke plinove (GHG), poput metana ili dušikovog oksida. U skladu s međunarodno priznatim, međusektorskim standardom "Obračun i izvještavanje o životnom ciklusu stakleničkih plinova koje emitira neki proizvod”, u obzir uzimamo i 'uzvodne' emisije podrijetlom iz proizvodnje i prijevoza goriva i energije.
U našoj usluzi optimizacije Green OptimizationExternal Link / New Window*, surađujemo s kupcima na identificiranju područja za poboljšanje, te na načinima za postizanje smanjenja emisije stakleničkih plinova. Mi analiziramo cjelokupan logistički lanac naših kupaca, i surađujemo s njima na optimizaciji trgovačkih pravaca i načina prijevoza. Osim toga, predlažemo i načine za poboljšanje njihove cjelokupne okolišne učinkovitosti.
Kako bi se nadoknadile nezaobilazne emisije, nudimo usluge Climate NeutralExternal Link / New Window*. Sudjelovanjem u dobrovoljnoj trgovini emisijama, mi kupujemo ugljične kredite od odabranih projekata, čime pridonosimo smanjenju emisija i donosimo korist lokalnim zajednicama. Od siječnja 2014. godine, mi ne vršimo samo nadoknađivanje CO2 nego i ostalih stakleničkih plinova, poput metana i dušikovog oksida, čime GOGREEN podižemo s ugljički neutralne na klimatski neutralnu razinu. Na temelju novog Protokola GHG za proizvode, mi obuhvaćamo i 'uzvodne' emisije podrijetlom iz proizvodnje i prijevoza goriva i energije.

* Imajte na umu da poveznice vode na našu globalnu stranicu, koja je dostupna samo na engleskom jeziku.