Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Pravne informacije

Uvjeti korištenja web stranica DHL-a i izjava o zaštiti privatnosti korisnika na DHL-ovim stranicama.

Uvjeti korištenja DHL-ovih stranica

Na ovoj stranici pronaći ćete uvjete korištenja web stranica DHL-a u uobičajenom obliku. Molimo uzmite u obzir da se uvjeti korištenja mogu razlikovati u pojedinim državama.

Uvjeti korištenja DHL-ovih stranica su sljedeći:

Autorska prava

Sva autorska prava u ovoj objavi pripadaju tvrtki DHL International d.o.o.

Odobrenje za reprodukciju

Dopušteno je reproducirati bilo koji dio sadržaja ovih stranica pod sljedećim uvjetima:

  • da se sadržaj upotrijebi samo u informativne i nekomercijalne svrhe;
  • da se sadržaj ne mijenja;
  • da se ne umnaža nijedan DHL-ov zaštitni znak;
  • da bilo koje umnažanje bilo kojeg dijela sadržaja obavezno sadrži sljedeću napomenu o autorskom pravu:
    Copyright ©  DHL International d.o.o.. Sva prava pridržana.

Zaštitni znaci DHL-a

„DHL”, „DHL Worldwide Express“, „DHL Express“, „DHL Parcel“, „DHL eCommerce“, „DHL Freight“, „DHL Supply Chain“, „DHL Global Forwarding“, „DHL Europlus“, „Jumbo Box“, „DHL Economy Select“, „DHLJetline“, „DHL Sprintline“, „DHL Secureline“, „DHL Express Easy“, „DHL Easy Shop“ , „DHL Connect“ i „EasyShip“ zaštitni su znaci tvrtke DHL International d.o.o. i drugih poduzeća unutar DHL grupe, registriranih u barem jednoj jurisdikciji. Ne odobrava se niti se podrazumijeva uporaba bilo kojeg navedenog zaštitnog znaka. Ovi zaštitni znaci ne smiju se umnažati, preuzimati, reproducirati, rabiti, mijenjati ili distribuirati ni na koji način, bez prethodnog pismenog odobrenja (osim ako su neodvojiv dio ovlaštene kopije sadržaja koji se nalazi na ovim web stranicama, kao što je određeno u prethodnom članku).

Ostali zaštitni znaci i nazivi

Svi ostali zaštitni znaci i nazivi spomenuti u sadržajima ovih stranica pripadaju odgovarajućim vlasnicima.

Komentari korisnika

DHL cijeni povratne informacije, ideje i prijedloge svojih korisnika, no nije u mogućnosti odgovoriti na svaki komentar posebno. DHL zadržava pravo raspolaganja svim primljenim informacijama.

Uporaba interaktivnih elemenata na ovim stranicama

Kao posebnu pogodnost, DHL omogućava interaktivne elemente na svojim stranicama, primjerice pristup praćenju i korisničke komentare. Ove pogodnosti mogu se rabiti isključivo u navedene svrhe.

Točnost podataka na ovim stranicama

Ove web stranice mogu sadržavati neke nenamjerne ili tiskarske pogreške. Iste će po pronalasku i prema svome nahođenju ispraviti DHL. Informacije se na ovim web stranicama redovito obnavljaju, ali pogreške mogu ostati ili se pojaviti prilikom mijenjanja i ažuriranja podataka. Na internetu postoji velik broj stranica i sve se održavaju neovisno jedna o drugoj. Moguće je da neke informacije kojima se pristupa s ovih web stranica ne potječu s DHL-a, stoga DHL ne preuzima odgovornost za takav sadržaj.

Virusi

DHL poduzima sve prihvatljive mjere kako ne bi bilo virusa na ovim stranicama, ali ne može jamčiti da virusi na ovim stranicama ne postoje, stoga ne prihvaća odgovornost za viruse. Molimo korisnike da poduzmu sve mjere kako bi se zaštitili prije preuzimanja podataka s ovih web stranica.
Odricanje od jamstva

Usluge, sadržaj i informacije na ovim web stranicama objavljene su „onakve kakve jesu“. DHL se, u onolikoj mjeri koliko to dopušta zakon, odriče svih jamstava: izrečenih, implicitnih, zakonskih i ostalih, uključujući, ali ne ograničavajući se na implicitna jamstva tržišne konkurentnosti, nepovredivosti prava trećih osoba i prikladnosti za određenu svrhu. DHL, njegovi partneri i zastupnici ne mogu jamčiti točnost, potpunost, sigurnost ili pravovremenost usluga, sadržaja ili informacija koje se pružaju na ili putem DHL-ovih web stranica ili sustava. Ni jedna informacija dobivena putem DHL-ovih sustava ili stranica ne čini jamstvo koje DHL nije naveo u ovim uvjetima korištenja.

Neke nadležnosti ne dopuštaju ograničenja određenih jamstava, stoga se ograničenja i izuzeci navedeni u ovom članku možda ne odnose na Vas. Ako ste klijent, ove odredbe ne utječu na Vaša zakonska prava koja Vam se ne mogu odreći, ako postoje. Slažete se i prihvaćate da su ograničenja i izuzeci odgovornosti i jamstva navedeni u ovim uvjetima korištenja pravična i prihvatljiva.

Ograničenje od odgovornosti

U punoj mjeri dopuštenoj zakonom, DHL, njegovi partneri i zastupnici ili treće strane spomenute na DHL-ovim stranicama ni u kojem slučaju nisu odgovorni za bilo kakve slučajne, neizravne, izravne, kaznene ili posljedične štete, izgubljene dobiti ili štete nastale zbog gubitka podataka ili prekida u poslovanju nastalog zbog uporabe ili nemogućnosti uporabe DHL-ovih web stranica i DHL-ovih sustava, usluga, sadržaja ili informacija, bilo da se zasnivaju na jamstvu, ugovoru, deliktu ili nekom drugom pravnom obliku, bilo da je DHL bio upozoren na mogućnost takvih šteta. Bez ograničavanja onoga što je prethodno rečeno, a u punoj mjeri dopuštenoj primjenjivim zakonom, prihvaćate da DHL-ova puna odgovornost za bilo kakve štete (izravne ili druge) ili gubitke, neovisno o obliku djelovanja ili zahtjeva, ugovorom, deliktom ili drugačije, ni u kojem slučaju neće prijeći iznos od 100,00 eura. U punoj mjeri dopuštenoj zakonom, pravni lijek naveden za Vas u ovim uvjetima korištenja isključiv je i ograničen samo na ono što je izrečeno u ovim uvjetima korištenja.

Proizvodi i usluge

Osim ako je drugačije pismeno navedeno, prijevozni proizvodi i usluge spomenuti na ovim web stranicama podliježu DHL-ovim uvjetima transporta. S obzirom na to da se ovi uvjeti mogu mijenjati ovisno o tome iz koje države se pošiljka isporučuje, molimo kontaktirajte najbliži DHL-ov uslužni centar kako biste se upoznali s pojedinim uvjetima i odredbama. Svi DHL-ovi proizvodi i usluge možda nisu dostupni u svakoj državi.

Otkrivanje podataka

Svi podaci o posjetiteljima ovih web stranica smatraju se povjerljivima i DHL ih neće otkriti trećoj strani, osim ako je to neophodno za pružanje usluge.
DHL International GmbH. (u nastavku naveden kao 'DHL') Vam zahvaljuje što ste posjetili našu Internet stranicu i što ste zainteresirani za našu tvrtku, proizvode i usluge. Važno nam je zaštititi Vaše osobne podatke tijekom obrade za vrijeme čitavog poslovnog procesa.

Molimo imajte na umu da nacionalni pravni zahtjevi za zaštitu podataka i obradu osobnih podataka mogu varirati od zemlje do zemlje. Stoga, ako posjetite relevantne DHL-ove Internet stranice određene zemlje saznat ćete više informacija o zaštiti podataka specifičnih za tu zemlju.

U nastavku ćemo objasniti koje podatke DHL prikuplja kad posjetite našu Internet stranicu i kako se ti podaci obrađuju i u koje određene svrhe.

Za obradu osobnih podataka odgovoran je:
DHL International d.o.o.
Utinjska 40
10000 Zagreb
Tel: +385 1 6651 111

Službenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je putem adrese e-pošte:
gdpr.hr@dhl.com
Puni naziv: DHL International d.o.o., hitna dostava širom svijeta
Skraćeni naziv: DHL International d.o.o.
Sjedište: Zagreb, Utinjska 40, Hrvatska
Osoba ovlaštena za zastupanje: Srebrenka Saks, direktorica
Telefon: +385 1 665 11 11
Fax: +385 1 665 11 20
Web: www.dhl.hr
IBAN: HR6923300031153444570-Splitska banka d.d.
SWIFT: SOGHER22
IBAN: HR6824020061100554208-Erste&Steiermärkische Bank d.d.
SWIFT: ESBCHR22
MB: 03996824
MBS: 080087190
OIB: 79069474349
PDV ID BR HR79069474349
Upisano kod trgovačkog suda u Zagrebu
Temeljni kapital 4.494.800,00 kn uplaćen u cijelosti
Šifra djelatnosti: 5320

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)
Od 15. 2. 2016., Europska komisija je postavila platformu za online rješavanje potrošačkih sporova kojoj možete pristupiti ovdje: ec.europa.eu/odrExternal Link / New Window. Platforma omogućuje potrošačima rješavanje sporova vezanih uz internetsku kupnju u EU podnošenjem online pritužbe.

Službenik za zaštitu osobnih podataka Express

Za obradu osobnih podataka odgovoran je:
DHL International d.o.o.
Utinjska 40
10000 Zagreb
Tel: +385 1 6651 111

Službenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je putem adrese e-pošte: gdpr.hr@dhl.com