Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Svijest o prijevari i prevencija

Marka DHL poznata je diljem svijeta kao vodeće poduzeće u međunarodnom otpremništvu. DHL ozbiljno shvaća zaštitu svojih klijenata i njihovih osjetljivih informacija. Potičemo vas da budete svjesni potencijalnog ponašanja u svrhu prijevare od strane zlonamjernih stranaka koje se koriste DHL-om.

Uporaba marke DHL u svrhu prijevare

Zabilježeni su pokušaji prijevare kupaca preko mreže neovlaštenom uporabom imena i marke DHL u komunikaciji putem elektroničke pošte i grafika za koje se na prvi pogled čini da potječu od DHL-a.

Komunikacija se u većini slučajeva odnosi na prodaju potrošačkih dobara preko mreže uz zahtjev za plaćanjem prije dostave dobara.

Obavještavamo vas da DHL ne traži takvo plaćanje. DHL novac prikuplja samo zbog službenih troškova otpreme povezanih s DHL-om.

Ova sigurnosna napomena ne odnosi se na obvezu primatelja da plati troškove otpreme, carinu, PDV ili slične troškove koji se valjano plaćaju pri isporuci.

DHL ne preuzima odgovornost za troškove, naknade ili obavljena plaćanja izvršena kao rezultat radnje u svrhu prijevare.

Ako primite poruku e-pošte u kojoj stoji da vam DHL pokušava dostaviti paket i u kojoj se zahtijeva da otvorite prilog poruci e-pošte kako bi isporuka bila izvršena, takva je poruka prijevara, paket ne postoji, a prilog može biti računalni virus.

Nemojte otvarati prilog. Ta poruka e-pošte i prilog ne potječu od DHL-a.

Ako sumnjate u integritet mrežne stranice koja se koristi markom DHL, mrežnim stranicama DHL-a uvijek pristupajte preko naše globalne mrežne stranice.

Molimo vas da DHL-ovoj korisničkoj službi prijavite da ste primili lažne ili sumnjive poruke e-pošte od DHL-a.